שבת

המשפחה אינה שומרת שבת, מה לעשות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני נערה שחזרה בתשובה.רציתי לשאול איך אני צריכה לנהוג לפי ההלכה ,אם המשפחה שלי לא שומרת שבת (הם לא מדליקים טלוויזיה !)אבל בכללי ,רק אני שומרת ...אז אמא שלי לא מרשה לכבות את האור במקרר וכל ערב שישי היא מכניסה את התבשילים למקרר אז מה אני צריכה לעשות כשה-שבת בבוקר הם מוציאים את התבשילים (ויש בזה חילול השבת כי האור לא חבוי) מותר לי לאכול מה שחיללו עליו את השבת, או שאסור?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שאת שומרת את המצוות אף שכל הבית לא תומך בך.  זכותך תעמוד לך בעולם הזה ובעולם הבא.

מותר לאכול ממאכלים שהוצאו מהמקרר אף שאסור לפתוח את המקרר כשיש שם נורה שנדלקת.