תורה ומדע

חיי נצח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שולם כבוד הרב, לפי מה שידוע לי אחרי כל התהליך של הגאולה אנשים יחיו חיים אחרים של שכר למי שמגיע וכו` "עולם הבא". והלוואי שלכולנו יהיה חלק בזה. הבנתי שבחיי העולם הבא אנשים ילמדו תורה. 1) לא יגמר מתישהו מה ללמוד? 2) לא ימאס לחיות מתישהו? הרי נצח אני לא יכול באמת להבין מה זה. אני רק יכול לנסות להבין. הרי את השאלות האלה הייתי שואל גם אם היינו חיים רק 20,000 שנה למשל, אז קל וחומר על המושג נצח. 3) ומה יקרה אם מישהו ירצה נגיד להיעלם, "לצאת מהמשחק" כביכול? 4) ומה יהיה עם כל האנשים הרשעים לכאורה, הרי הם אנשים טובים בסך הכל, פשוט הם לא התגברו על יצר הרע או לא היו מודעים אליו. הם יסבלו חיי נצח? ואם לא מה הם יעשו בזמן שאחרים יהיו בעולם הבא? מצטער על השאלות הפילוסופיות זה פשוט מעניין אותי ואני ישמח לקבל תשובות, תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

לימוד התורה היא חוכמה הא-לוהית, כלומר, להכיר ולדעת את השם, ומאחר שה' הוא אין סוף, כך ידיעתו וחוכמתו היא באין סוף, קץ ותכלה.

האדם בטבעו חפץ הוא בחיים. אף אחד לא רוצה למות אף פעם. האינסטינקט היסודי ביותר שבעולם החי כולו, ואף בעולם הצומח, הינו אינסטינקט ההישרדות.
קל וחומר, כשמדובר בחיים מעניינים, מענגים ומהנים, מזיו השכינה הקדושה והטהורה.

הרשעים יסבלו רק כדי לנקותם ולזככם מעוונותיהם, איש לפי מידת חטאו, ואחר כך יקבלו השכר על מעשי מצוותיהם עם יתר הצדיקים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה