זוגיות

טלית בחתונה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב בני מתחתן בקרוב (כ"ב בכסלו ) וחשבנו שבחופה הוא יקבל את הטלית ששימשה את אבי ז"ל בשבת וחגים. הסבתא הכינה עבורו את הטלית.( שלחה אותה כמובן לבדיקה ) אולם אמרו לנו שהוא חייב בטלית חדשה .האבא של החתן הוא ממוצא ספרדי ואבי ז"ל היה אשכנזי רציתי לשאול מה נכון לעשות תודה

תשובה

שלום וברכה

נהגו לברך שהחיינו על טלית חדשה לגמרי. למרות שמעיקר הדין אם הוא שמח בטלית ישנה זו והוא מקבל אותה כעת במתנה גמורה הוא יכול לברך על הטלית הישנה.