זוגיות

גיור כהלכה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב אחי בן 34 הכיר בחורה רוסיה התאהב בה וגילה שהיא גויה. מסתבר שאביה יהודי והיא ניסתה בעבר לעבור גיור ולא עמדה בתהליך וכעת החליטה לעבור את הגיור כדי שיוכלו להתחתן. הם עברו תהליך גיור שארך כארבעה חודשים בצפון, גיור אורתודוקסי דרך הרבנות. לטענת אחי שעקרונית הוא חילוני היא רצינית מאד בגיור ואכן רוצה מאד להיות יהודיה אבל הוא לא מתכוון בעתיד לכשינשאו לנהל בית חרדי אלא בית מסורתי השומר שבת. בהנחה שלאחר הגיור היא תשמור מצוות באופן חלקי האם הגיור עדיין תופס ? האם יש לכך בכלל תנאים או שברגע שעברה את התהליך וקיבלה על עצמה להיות יהודיה היא יהודיה לכל דבר . התשובה משמעותית למשפחתי כדי לדעת איך להתנהג איתה בעתיד בנושאים הלכתיים תודה

תשובה

שלום וברכה

ברגע שהיא קיבלה עליה באמת עול מצוות והיא התכוונה בשעת הגירות באמת ובתמים לשמור שבת וטהרה וכשרות ועוד הרי אף שבעלה לא ישמור עול מצוות ואף אם היא חלילה תפסיק לקיים את כל המצוות היא תישאר יהודיה לכל דבר.

עצוב מאוד שמביאים בת להתגייר ולהיות חלק מעם ה' ואחר כך מלמדים אותה להתכחש לבוראה ולהכיעסו. גורמים לה נזק עצום וחבל על התהליך וכמבואר בשולחן ערוך יורה דעה הלכות גרים סימן רסח

סעיף ב
כשבא להתגייר אומרים לו מה ראית שבאת להתגייר, או אתה יודע שישראל בזמן הזה דחופים סחופים ( ומטורפים, ויסורים באים עליהם. אם אמר: יודע אני ואיני כדאי להתחבר עמהם, מקבלין אותו מיד ומודיעים אותו  עיקרי הדת שהוא יחוד ה' ואיסור עבודת כוכבים, ומאריכין עמו בדבר זה, ומודיעים אותו מקצת מצות קלות ומקצת מצות חמורות, ומודיעים אותו מקצת עונשין של מצות, שאומרים לו: קודם שבאת למדה זו {של הגרות} אכלת חלב אי אתה ענוש כרת, חללת שבת אי אתה חייב סקילה, ועכשיו אכלת חלב אתה ענוש כרת, חללת שבת אתה חייב סקילה.