חברה והשקפה

מה עמדת היהדות על לימודי חול?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי היא כזאת: כיצד היהדות מסתכלת על לימודי החול, והחשיבות שלהם מעצם העובדה שאנחנו חיים בעולם חומרי? (בעיקר כל מה שקשור לדברים שאנחנו משתמשים ביום יום כמו חשמל, מחשבים, מתמטיקה, כימיה) כמו כן, למה מעט מאוד מהחרדים עוסקים במקצועות החול? הרי יש להם חשיבות, כי הם מהווים אמצעי למטרה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כתבת נכון. הדברים הנ"ל הינם רק אמצעי למטרה. על כן רק אם יש צורך בהם נלמדם. אם נוכל להסתדר בלי זה, נסתדר בלי זה ולא נטרח בעבורם.

את עיקר השקעתינו נשקיע בחיי עולם בתורה ומצוות ויראת שמיים ולא בדברי הבל.

בהצלחה,