שבת

הדלקת נרות שבת אצל אמא

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול..גרמו לי לבלבול קט...האם רווקה שגרה בבית הוריה אסור לה להדליק נרות שבת כי חלילה היא לוקחת את תפקיד אמא שלה בהכנסת השבת או שמותר לה..?

תשובה

שלום וברכה

אין לזה קשר לתפקידים.

בנות ספרד לא יכולות להדליק בברכה כאשר אימא כבר הדליקה או להיפך כי מאחר וכבר הדליקו נרות בבית זה אין מצווה להדליק שוב ועל כן רק הראשונה מברכת וכל השאר יכולות להדליק ללא ברכה.

כמובן שאם האימא מדליקה עליה להדליק ראשונה וכל השאר מדליקות לאחר האם ללא ברכה. אם האימא לא נמצאת או לא מדליקה, אין כל בעיה שרווקה תדליק ותברך.

בנות אשכנז יכולות לברך מאחר ולדעת פוסקי אשכנז יש מצווה להדליק נרות נוספים במקום האוכל גם כאשר יש נרות דלוקים בבית מאחר וכל נר מביא תוספת אורה ותוספת שמחה ועל כן יכולה אף הרווקה להדלק ולברך.