רוצה לבנות אתר, האם מותר להעתיק הלכות מפניני הלכה או ילקוט יוסף?

  • י"ב אייר התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אני חי במנהטן וברצוני לפתוח אתר ויש לי לשאול כמה וכמה שאלות(האתר ללא מטרות רווח ואם בעתיד אני אצטרך כסף לתחזקו בלבד זה יהיה בתרומות): 1.באתר יש הלכה יומית - האם מותר להעתיק הלכות מפניני הלכה או ילקוט יוסף? 2.יש בעיה בכך שאני אקרא שטיינזלץ או שוטנשטיין ואני אבין לבד את הגמרא ואני אכתוב לבד לפי כך ביאור משלי על הגמרא? 3.וכן כך במשנה? והאם קהתי מותר להעתיק ואין בזה בעיה? 4.ניתן גם לקחת תקצירים מהאינטרנט על סוגיות מהגמרא מפורטל הדף היומי? בשאלות התכוונתי לקחת דברים בלי רשות המחברים.
רוי
מנהטן

תשובה

שלום וברכה לרוי ממנהטן
לכל השמות שציינת יש זכויות יוצרים ואין להשתמש בשמותיהם. גם כלפי הקוראים ישנה הטעיה כשחושבים שמי שכתב הוא מישהו אחר שסומכים עליו. אבל אם אתה לומד וכותב ביאור משלך בשם עצמך, מותר.
והנני בברכה