שבת

מה נקרא בישול בשבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הוא גדרה ההילכתי של בישול? שכן חז"ל קבעו לנו שכלי שני לא מבשל בעוד שאפשר לראות בחוש סיר ראשון שירד מהאש לפני עשר דקות הוא פחות חם משכלי שני שהורידו את הכלי מהאש וישר יצקו לתוך הכלי השני? חייבת אם כן להיות לבישול הגדרה שונה מהמקובל בעולם ה"מדע" שחושב שהוא חושב ונדמה לו שהוא מבין. מה היא ההגדרה המדוייקת א"כ

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד; לדעתי, התשובה היא שבישול צריך לבוא במגע עם אש. לכך, כלי שני הרחוק מהמקור של אש, שהרי הוא כבר כלי שני, אינו נחשב בישול, אך כלי ראשון נחשב בישול, לפי שהוא קרוב אל מקור האש.

ראיה לכך יש, שהרי מצד עיקר הדין, מותר לבשל בחמה ובתולדות חמה, ועל כרחך, כי אין הבישול אלא באש.

ברכה והצלחה;

יעקב משה