חברה והשקפה

אמונה בעת קבלת דו"ח משוטר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! קראתי בספר "גן האמונה" שאם לדוגמא עוצר אותי שוטר ורוצה לתת לי דו"ח אז זה משמיים כי כך השם רצה ובמקום לריב איתו עדיף לבקש באותם רגעים מהשם שירכך את ליבו ואולי יבטל את הדוח. והשאלה שלי היא : אם רצון תפילה ואמונה יכולים לשנות את העתיד לא רק בהקשר של הסיפור עם השוטר, אלא בכל מקרה בחיים , האם זה לא נוגד את הבחירה החופשית? הרי איך יכול להיות שהשוטר יחליט החלטה אחרת? הרי זה כאילו התערבו לו במחשבות ואז זה לא בחירה חופשית כבר. בתודה מראש בן

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; התשובה היא שאם תצליח להוריד את השוטר ממך בתחנונים ובשכנועים, ודאי אין כאן ניגוד וסתירה לבחירה החופשית, שהרי הוא עצמו בוחר לשנות את דעתו ועמדתו, וכך בכוח התפילה, הוא עצמו יחליט אחרת, ואף אחד לא לוקח את בחירתו החופשית ממנו, וכן לכל מקרי החיים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה