חברה והשקפה

האם מתן שכר ועונש זוהי מטרת בריאת העולם?

  • ז' תמוז התשפ"ג

שאלה

שאלה שמטרידה אותי מאוד בזמן האחרון, מהי מטרת החיים שלנו, לשם מה אנו חיים, לשם מה ברא אלוקים עולם כה מסובך ומופלא, האם בכדי לתת שכר ועונש עש אלוקים כל זה, הרי הוא ידע מה נעשה בכל מקרה בחיינו אז בשביל מה לחזור על התסריט בשנית, הרי אנו מרגישים כאילו בובות שמושכים אותנו בחיים, אין לנו בחירה, אין לנו יכולת לפעול לפי רצונותינו הפרטיים והאישיים כי הכל ידוע והכל צפוי, אז למה כל זה????

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; הגמרא אומרת: הכול בידי שמיים - חוץ מיראת שמיים. משמעותו היא שאכן אין לנו בחירה חופשית בכל ענייני הבריאות, פרנסה נחת וכו', אך יש לנו בחירה וחירות מוחלטת, כלפי שאלת טוב ורע, לבחור בחיים, לעשות מצוות, ולהימנע מעשיית עבירות, וכאן, אין הא-לוהים מתערב כלל במעשינו ובהחלטותינו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה