אמונה

איך לצפות באמת למשיח מבלי לפחד ממה שיהיה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. לאחרונה אני שומעת כל מיני אנשים המדברים על כך שהמשיח הולך לבוא, והולך לקרות משהו רע בעתיד הקרוב, עובדה שכ"כי הרבה רבנים נפטרו, וידוע שהקב"ה לוקח אליו את הצדיקים לפני שקורה משהו רע בעולם כדי להצילם (כמו שהיה לפני השואה), וכן ממלכות רבות נפלו בעולם וזה מראה משהו... שאלתי היא: האם נכון להאמין לדברים אלו? אציין שכל הנושא הזה גורם לי לחרדות- אני מרגישה רע (ורע מאוד!!!) עם עצמי, ועם מצבי הרוחני. אני פוחדת שאני לא עושה מספיק- ומצד שני- אני לא יכולה להיות מושלמת ביום אחד. דבר זה גורם לי לדכדוך ואפילו לדיכאון- איבדתי את מצב הרוח שלי ואני חיה בפחד נוראי שהוא לא נשלט! מחשבות מאימות משתלטות עלי שמשהו נורא ואיום הולך להגיע לעולם, ואני פוחדת שכשהמשיח יגיע אני לא אזכה ח"ו להיות מאלו שישארו... איך אני יכולה להסיר ממני את המחשבות המסייטות הללו, ואיך אני יכולה להרגיש טוב עם עצמי וכן לצפות באמת למשיח??? אשמח לקבל תשובה- תודה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

לדעתי, אל תתייחסי לכל השמועות, שכולם בלתי מבוססות. אף אחד לא יודע באמת מה הולך להיות, רק שהישועה קרובה לבוא, ולא יודעים מתי, ומצווה היא לצפות ולחכות לחסדי השם ולטובותיו, ותזכרי הכלל של: תחשוב טוב - יהיה טוב. טוב לב - משתה תמיד, ומצווה גדולה היא להיות בשמחה תמיד. תמים תהיה עם השם א-לוהיך, וכל מי שסומך עליו לא יפסיד.
[לפעמים יש צורך להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום].

ברכה והצלחה;

יעקב משה