אמונה

למה בעצם לחזור בתשובה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב , כבר כמה זמן אני רואה הרצאות של כל מיני רבנים , מניח תפילין ושומר שבת , ואתמול החלטתי לקום ולעשות מעשה , אני בשלבים של חזרה בתשובה , אני רציתי לשאול למה חשוב לחזור בתשובה ולמה חשוב לשים כיפה חלבד זה שאתה יודע שיש אלוקים מעליך ששומר עליך וסימן של יהודים . והאם יש מקום ספציפי שבו צריך לשים את הכיפה על הראש. אשמח לקבל תשובה במהרה . (:

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

חשוב לחזור בתשובה בשביל להיות קרוב אל א-לוהים. מי שחוזר בתשובה, הוא יותר קרוב אל אבא בשמיים.

חשוב לשים כיפה גם מפני שהוא כתר של יהודי. כל בוקר מברכים את א-לוהים ברכה על שהוא 'עוטר ישראל בתפארה', והכוונה היא אף כלפי הכיפה. כל ישראל בני מלכים הם, והכיפה היא כתר על ראשם.

יש לשים אותה במרכז הראש.

ברכה והצלחה;

יעקב משה