שאל את הרב - כללי

ניגוני דוד המלך בתהילים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בספר תהילים המיוחס לדוד המלך קיימות שתי התחלות מזמור לדוד ולדוד מזמור. אם הנני טועה כאשר מתחיל הפרק כמזמור לדוד אז זה כאשר דוד המלך היה במצב רוח מרומם וכאשר מתחיל בלדוד מזמור אז מצב רוחו היה ירוד. האם יש אמת בזה? והאם תוכלו להעמיד דברים על דיוקם? בתודה מראש דוד צרויה

תשובה

שלום וברכה

מדרש תהילים פרק כד'
כל מקום שנאמר מזמור לדוד, היה מנגן, ואחר כך היתה שורה עליו רוח הקדש. לדוד מזמור, שורה עליו רוח הקדש ואחר כך היה מנגן.