אמונה

כיצד קיבלו את התורה אם הדיו הומצא הרבה אחרי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי לפי שאלה שנשאלה פה על קבלת התורה,שהתורה ניתנה למשה בע"פ ובארבעים שנה שהיה שמה כתב את כל התורה. עכשיו פעם לפי מה ששמעתי לא כתבו בדיו שמעתי שאת הכתיבה של הדיו זה היה בערך לפני 1000 2000 שנה משהו כזה הייתי שמח אם תפתור לי את הבעיה שנתקלתי בה

תשובה

בס"ד
שלום וברכה,
השימוש בדיו נעשה בפפירוסים מצריים לפני יותר מ-3000 שנה, וגם הסינים השתמשו בדיו בתקופות קדומות שכאלה. למעשה הדיון היא המצאה די פשוטה, אם תחשוב על זה.
אמרו חז"ל משפט חכם: "לא מצאנו - אינה ראיה!"
אי אפשר להוכיח שלא היה על פי מה שלא נמצא, כי לא מצאנו הכל, ולמעשה בארכיאולוגיה אנו מוצאים רק אחוזים בודדים מתרבויות שלמות.
בעבר טענו כל הארכיאולוגים שיש להם "הפרכה לתורה" בגלל שהתורה מזכירה שהיו לאברהם גמלים, אך בארכיאולוגיה לא נמצא אפילו שלד אחד של גמל בתקופתו של אברהם... לפי החוקרים הגמלים בוייתו בידי בני אדם רק לפני 2000 שנה, ומכאן שהתורה נכתבה בתקופה מאוחרת. טענה זו נטענה במשך חמישים שנה על ידי כל מבקרי המקרא, עד שיום בהיר אחד מצאו ארכיאולוגים גמלים במדבריות במזרח התיכון, והוכח לראשונה שהגמלים בוייתו למסעות במדבר עוד לפני אברהם אבינו, והתורה שוב הוכיחה את דייקנותה.
הסיפור הזה יוכיח לך מדוע לא להאמין יותר ל"מה שלא נמצא", ובטח שלא להסיק מסקנות על פי שברי ראיות.
הנה רשימה של אתרי יהדות ומדע רציניים:<