אמונה

קשר עם נפטרים במחשבות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! 1)סבתי נפטרה מהמחלה עכשיו בחול המועד סוכות.האם יש לזה משמעות? אם כן איזה? 2)האם גם כשהיא כבר לא איתנו אני יכולה לדבר אליה. האם היא מקשיבה?האם היא יודעת גם את המחשבות שלי? 3)אני יודעת שהרב לא היה שם למעלה אבל השאלות עולות ואין לעצור אותן. האם אחרי שהיא עברה את כל הסבל בעולם הזה היא נקייה למעלה לחלוטין? האם בכל זאת עוברים משפט? מה קורה שם בעולם האמת?האם היא יכולה לבוא אלי בחלום ולומר לי שטוב לה? איך זוכים לזה שהיא תבוא בחלום.אני רוצה לראותה שוב. שהיא תגיד לי שהיא שומעת אותי. שתגיד לנו במה אנחנו יכולים לחזור בתשובה. שתבוא אלי בחלום ותגיד לי שאמא שלי, כלומר הבת שלה צריכה לשים כיסוי ראש. האם זה גורם לה צער שהבנות שלה בלי כיסוי ראש? 4)מה נר נשמה עושה לה בעולמות העליונים? אני יודעת שזה מעלה את הנשמה אבל מה זה עושה בפועל?אם אפשר יותר פירוט על העניין אשמח. 5)האם בגלל שאמא שלי באבל אסור לה לשמוע מוזיקה כל השנה? (אני הבנתי שאסור) ויש בעיה שהיא עובדת בתור מטפלת והיא צריכה בעבודה לשים לילדים מוזיקה של ילדים. האם מותר לה לשים? (היא אומרת שזה כבר לא גורם לה הנאה..) 5) מהב אני יכולה לעשות כדי לעלות את נשמתה? האם אפילו מעשה טוב שאני עושה אני יכולה לכוון אותו לעילוי נשמתה? תודה רבה יישר כוח.ה´ יברך אתכם בכל מיליי דמיטב שתיזכו לאריכות ימים ושנים. -חיה´-

תשובה

שלום וברכה

1. אין משמעות מיוחדת לנפטרים בחול המועד.

2. לא עם כל נשמה ניתן לדבר, הדבר תלוי במצבה בעולם האמת. המקום שאפשר כביכול לדבר לנשמה הוא מעל קברה לאחר שנותנים צדקה לנשמה שתודיע לנשמת הנפטרת שאת על קברה.

מבואר בספרים שהאבות בגן עדן יודעים בסבלם של בניהם ובטובתם, ומתפללים עליהם בכל עת.

3. יסורים בוודאי ממרקים את האדם, אולם כפרה מושלמת תהיה רק בקבלת היסורים באהבה ובצירוף התשובה.

בכל מקרה עוברים משפט והיסורים מצטרפים לכף הזכויות.

לא כל נשמה יכולה לבוא ולומר לבניהם להתחזק, צריך לכך זכות מיוחדת מאוד גם לנשמה וגם למי שהנשמה באה איליה.

בוודאי אי הליכה של הבנות בכיסוי ראש מביאה צער גדול לנשמה ובפרט אם יש לאמא אשמה בחוסר חינוך ראוי בעניין זה.

4. 5. מותר לה להפעיל מוזיקה בגן.

6. כל מעשה שתעשי לעילוי נשמתה יועיל מאוד ללא ספק, עיקר התועלת לנפטר היא כאשר יוצאי חלציו והלכים בדרך ה' כראוי, בכך נשמתה מתעלה עוד ועוד בגן עדן.

בהצלחה,