אמונה

פריעת חוב לחבר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב...אני חייב כסף לחבר כבר כמה שנים..פגעתי המון בענין הזה...תמיד רציתי להחזיר לו..אבל גם כשהיה לי בזבזתי אותו..אני צריך לקבל פיצוים ממקום מסוים ובכוונתי להחזיר לו הפעם באמת...כבוד הרב זה שעדין לא החזרתי לו ועצם גירושי מהאישה שלה הייתי נשוי..ירדתי בדת עד כדי זה שלא שמרתי שבת ואפילו לא כשרות...בזמן האחרון אני מרגיש צורך להתחזק ולחזור...וכל הענין של החוב הכספי לאותו אדם מונע ממני לחזור בתשובה ולשמור שבת להניח תפילין וכשרות...מה עלי לעשות כבוד הרב..אני לא שלם עם עצמי..ואני לא מצליח להתחזק במיוחד בגלל שתמיד אני חושב שקודם כל דרך ארץ קדמה לתורה...פגעתי בו כל כך הרבה כבוד הרב עד כדי כך שהוא מאחל לי שהכסף הזה אלך לי לתרופות..אני ממש לא יודע מה לעשות כבוד הרב...אשמח לתשובה מהירה..תודה מראש כבוד הרב ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא להתחזק בכל מה שאאתה יכול אף אם אין לך כעת לפרוע את החוב. היצר הרע הרשע מנסה להוריד אותך ולשהפילך לשאול תחתית בתואנות שוא ומשאות מדוחים ואתה חכם לא תשמע איליו ולא תקבל את דבריו ותתחיל לשמור שבת ואת כל המצוות ובזכות זה הקב"ה בוודאי יתן לך את כל משאלות ליבך לטובה ותוכל לפרוע את כל חובותיך בקלות ובמהירות.

היה חזק וחכם ועשה את הטוב לך ואל תלך בעצת הרשע של היצר הרע.

אשמח לסייע לך, בהצלחה,