אמונה

כמה פעמים יכול אדם לעשות תשובה על דבר מסוים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, 1. כמה פעמים יכול אדם לעשות תשובה על דבר מסוים (אם נכשל 3 פעמים יכול לעשות תשובה בפעם הרביעית?). 2. לפני כל ברכת אשר יצר נוטלים ידיים ומברכים על נטילת ידיים?(הייתי בהרצאה שהרבנית אמרה שהברכה של הבוקר מספיקה ואז במשך היום רק ליטול ידיים אך לא להתפלל על נטילת ידיים - יכול להיות שלא הבנתי אותה נכון). 3. האם כשמברכים על המזון צריך להחזיק את המזון ביד ימין/שמאל או שזה לא משנה?

תשובה

שלום וברכה

1. אין לזה סוף. עד יום מותו תחכה לו אם ישוב מיד תקבלו גם כי ירבה לפשוע ה' מרבה לסלוח.

2. לא מברכים. מברכים בבוקר וכן לפני אכילת לחם.

3. בצד ימין.