אמונה

כיצד להצליח בטסט לקבלת רישיון נהיגה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שבת לפני ר"ה זכינו אני ובעלי להיות בסמינר של ערכים. היתה שם רבנית שהעבירה שיעור לנשים, היא סיפרה שהיא רצתה מאוד לעשות רישיון, היא נכשלה ב 5 טסטים, ואחרי התעקשות עברה את הטסט השישי. היא סיפרה לנו שאחרי 3 חודשים היא עברה תאונה קשה ל"ע. והסבירה שאם משהו לא אמור להיות שלנו אז לא צריך להתעקש.. השאלה שלי היא האם לקחת את הדברים כפשוטם? אני לצערי נכשלתי ב 6 טסטים.... האם יש טעם להמדיך או שזו גזירה משמים? כי חשבתי שאולי זה אומר שאנחנו צריכים לתת יותר צדקה וכך השם לא "ישמן" לנו לתת תשלומים לכל מיני עיניינים אחרים.. ושאלה נוספת לגבי צדקה: האם מעשר כספים פותר צדקה ולהיפך? תודה רבה ויישר כוח, תיזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

אין להחליט כלל שאין לנסות לעבור טסט כאשר נכשלים בטסט. נראה לי יותר שאכן נתינת צדקה תסייע מאוד.

המשר הוא המעשר הוא שיעור הצדקה, זאת אומרת שיעור הסכום שיש להפריש לצדקה הוא עשירית מההכנסות.