שבת

שאלה בנוגע לאיפור בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול: 1)האם לפני כניסת שבת מותר לשים מסקרה ואיילינר ובשבת עצמה להוריד את האיפור בעזרת שטיפה במים היטב? 2)יש לי בבית שעון שבת שאיננו דיגיטלי ...הוא מחברת זק"ש,לפעמים בעת הדלקתו ועקב המהירות לקראת שבת הנכנסת המחוגים זזים והשעות הדלקה משתנות..האם מותר להזיז את השעון ולכוונו לזמן העכשווי ע"י שינוי המחוגים שהורדו בו כבר? תודה וישר כוח!

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. אין לכוון את השעון. אבל מותר להאריך את פעולת החשמל ככל הצורך עקב השינוי בשעות.