רק מתחילה לשמור את המצוות, מה עושים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם נכבדיי אני מתקרבת לדת, לאט לאט, והבנתי שדבר ראשון שקמים בבוקר עושים נטילת ידיים, אני רוצה לדעת בבקשה את הברכה, וגם לדעת את כל הדברים ה"קלים" בשביל התחלה, עשיתי בבית דבר ראשון הפרדה של בשרי וחלבי, ומקווה להמשיך בדרך הזאת, אני רק בתחילת דרכי ומקווה בעזרת השם להתחזק יותר, תודה מקרב לב אושרית

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתקרב לבורא עולם, גם אם כעת את רק מתחילה לשמור את המצוות ואינך מכירה את כל מצוות ה' הרי עצם הדבר שהחלטת לשמור מצוות כבר מביאה אותך לדרגתו של מי ששומר את כל המצוות כולם.

הברכה לאחר הנטילה היא
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו, וְצִוָּנוּ עַל נְטִילַת  יָדָים:

אם את יכולה להשתדל בשמירת שבת זה דבר נפלא שיסייע בידך רבות להתחבר לבורא עולם.

ראוי ללמוד ספר קיצור שלחן ערוך ששם מבוארים כל ההלכות, שעל בן ובת ישראל ללכת בהם ותלמדי בכל יום שתיים שלוש הלכות ולהשתדל ליישמם.

>

נשמח לסייע בידך עוד וקבלי את התנצלותינו על האיחור הרב במתן התשובה.

בברכה - בנימין שמואלי