בין-המצרים.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,רציתי לשאול האם אסור לשמוע שירים מי"ז תמוז אוו שזה רק חל בתשעה ימים מראש חודש אב ועד תשעה באב? ,אוו שאם יש מצבים שבהם אפשרי לשמוע. ועוד שאלה יש לי..קראתי בספר קיצור שלוחן ערוך והיה רשום שאסור לרחוץ תשעה ימים שבין ראש חודש אב לבין תשעה באב..האם זה הגיוני שאדם לא ירחץ 9 ימים.?ואדם שעובד גופנית קשה כמו במוסך וכולו ליכלוך ואפילו מטפלת שבמעון המיתלכלכת מילדים..זה לא נישמע לי הגיוני. ואם אכן זה כך,האם יש בזה הקלות,ונגיד יהיה אפשרי להיתקלח במים צוננים? תודה.

תשובה

שלום וברכה

בעיקרון יש איסור לשמוע מוזיקה.

לספרדים מותר לרחוץ כרגיל עד לשבוע שחל בו תשעה באב.

לאשכנזים אכן אסור לרחוץ בחמין מראש חודש אב.

אולם האיסור הוא רק ברחיצה של תענוג, אדם המזיע הרבה ואדם שעובד פיזית ומתלכלכך מותר לרחוץ עד תשעה באב וישתדל לרחוץ במים קרים כפי יכולתו  כדי שהרחיצה תהיה רק להעביר את הליכלוך והזיעה ולא כדי להתענג.

בברכה - בנימין שמואלי