אמונה

מהי יראת ה´?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

היי, אני שומעת הרבה על יראת ה´, שזה דבר חשוב וכו´, אבל מהי בעצם יראת ה´? ואיך מגיעים אליה. נ.ב: בקשר לחורבן ביהמ"ק מצאתי דרך מקורית להתחבר לתחושת החורבן: פשוט לשבת ולחשוב מה הדבר שחסר לך בחיים. לאדם מסויים יכול להיות שחסר כסף,לאדם שני חסר אוכל וצרכים גשמיים. לעומת זאת לאדם אחר חסר בריאות.ויש אנשים שחסר להם זיווג הגון וכו´. אותו חסרון שמרגישים הוא משהו שצריך להשליך על חורבן ביהמ"ק- שהוא קשה יותר מכל צורך גשמי שחסר לנו חסרון רוחני גדול ביותר -חיבור ישיר עם אלוקים. יום טוב. יהי רצון שבמהרה ייבנה ביה"ק וכל עם ישראל יחזרו בתשובה שלמה.

תשובה

שלום וברכה

יראת שמים יש בה שתי רובדים.

א. יראה פשוטה שמאחר ובורא עולם יש בו את הכוח להעניש ולתת שכר אנו יראים מפניו והולכים בדרכיו.

ב. יראת הכבוד.

כך הם דברי הרמ"א בשם הטור שו"ע אורח חיים סימן א שויתי ה` לנגדי תמיד הוא כלל גדול בתורה ובמעלות הצדיקים אשר הולכים לפני האלהים כי אין ישיבת האדם ותנועותיו ועסקיו והוא לבדו בביתו כישיבתו ותנועותיו ועסקיו והוא לפני מלך גדול ולא דבורו והרחבת פיו כרצונו והוא עם אנשי ביתו וקרוביו כדבורו במושב המלך כ"ש כשישים האדם אל לבו שהמלך הגדול הקב"ה אשר מלא כל הארץ כבודו עומד עליו ורואה במעשיו כמו שנאמר אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה` מיד יגיע אליו היראה וההכנעה בפחד השי"ת ובושתו ממנו תמיד

יפה מאוד!

אכן הדברים נכונים שכל החסרונות שלנו הן ברוחניות הן בגשמיות הסיבה המרכזית שלהם היא החיסרון של חורבן הבית.

>

בברכה - בנימין שמואלי