לחם לפני התפילה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! רציתי לשאול האם מותר לאכול לחם לפני תפילת שחרית, ואם כן אז עד איזו כמות? ועוד שאלה, האם מותר לאכול בכלל משהו לפני התפילה? עוגה, או גבינה או כל דבר? ואם כן-עד איזו כמות? תודה רבה ושבוע טוב =]

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול כלום לפני התפילה.

מי שהוא רעב ולא יכול לכוון או שהוא חלוש וחולה מותר לו לאכול כדי הצורך להשביע את רעבונו או לחזק את גופו.

בברכה - בנימין שמואלי