הפרשת חלה מעוגה או עוגיות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני אישה שמתחזקת.לפעמים אני אופה משהו ליום שבת.ואף פעם זה לא חלה. האם אני יכולה לאפות עוגה או עוגיות ולעשות הפרשת בצק כמו שעושים הפרשת חלה.או שזאת חייבת להיות רק חלה ואף מאפה אחר? האם שורפים את הבצק שהפרישו אחרי אפיית החלה ולפני כניסת שבת?או שאפשר לשרוף אחרי צאת שבת?

תשובה

שלום וברכה

גם בצק לעוגות ועוגיות חייב בחלה ואפשר לברך על החלה.

אם לא מסתדרים בשריפת החלה לפני כניסת השבת, אפשר לשרוף גם לאחר השבת.

בברכה - בנימין שמואלי