נשים

בעלי לא מוכן שאשים כיסוי ראש, מה לעשות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לשאול שאלה אחת ובקשה אחת. 1.מה ההלכה לגבי אישה שרוצה לשים כיסוי ראש ובעלה לא מוכן בשום פנים ואופן? 2.אם אפשר לרשום לי פסוק שמתחיל ב-ש´ ונגמר ב-ה´ ופסוק שמתחיל ב-ש´ ונגמר ב-ת´ תודה יישר כוח על הפעילותת.

תשובה

שלום וברכה

א. תפעלי לקבל הסכמה שלו לחבוש פאה נכרית, הנחשב לדעת הרבה פוסקים לכיסוי ראש.

ב.
ש-ה:
 1.  ישעיהו פרק מט פסוק יח
שְׂאִי סָבִיב עֵינַיִךְ וּרְאִי כֻּלָּם נִקְבְּצוּ בָאוּ לָךְ חַי אָנִי נְאֻם ה' כִּי כֻלָּם כָּעֲדִי תִלְבָּשִׁי וּתְקַשְּׁרִים כַּכַּלָּה:

 2.  ישעיהו פרק ס פסוק ד
שְׂאִי סָבִיב עֵינַיִךְ וּרְאִי כֻּלָּם נִקְבְּצוּ בָאוּ לָךְ בָּנַיִךְ מֵרָחוֹק יָבֹאוּ וּבְנֹתַיִךְ עַל צַד תֵּאָמַנָה:

 3.  ישעיהו פרק סא פסוק י
שׂוֹשׂ אָשִׂישׂ בַּה' תָּגֵל נַפְשִׁי בֵּאלֹהַי כִּי הִלְבִּישַׁנִי בִּגְדֵי יֶשַׁע מְעִיל צְדָקָה יְעָטָנִי כֶּחָתָן יְכַהֵן פְּאֵר וְכַכַּלָּה תַּעְדֶּה כֵלֶיהָ:

 4.  תהלים פרק צ פסוק טו
שַׂמְּחֵנוּ כִּימוֹת עִנִּיתָנוּ שְׁנוֹת רָאִינוּ רָעָה:

 5.  תהלים פרק קל פסוק א
שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ ה':

 6.  שיר השירים פרק א פסוק א
שִׁיר הַשִּׁירִים אֲשֶׁר לִשְׁלֹמֹה:

ש - ת:
 1.  תהלים פרק קלד פסוק א
שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הִנֵּה בָּרֲכוּ אֶת ה' כָּל עַבְדֵי ה' הָעֹמְדִים בְּבֵית יְקֹוָק בַּלֵּילוֹת:

 2.  משלי פרק ל פסוק כט
שְׁלֹשָׁה הֵמָּה מֵיטִיבֵי צָעַד וְאַרְבָּעָה מֵיטִבֵי לָכֶת:

בהצלחה - מנשה ישראל