אמונה

חבר חילוני מאוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום אני חוזר בתשובה כבר כמה זמן מאוד התחזקתי רציתי לשאול יש לי חבר הכי טוב שלי מהחילוניות שאנחנו בקשרים ממש טובים עוזרים אחד לשני אוהבים אחד את השני הוא בא אלי לא מזמן עם בשורה שהוא הקטע של בנים ואין לו משיכה לבנות וקיבלתי אותו בצורה יפה וניסתי לקרב אותו לתורה ולתת לו להבין שעל פי תורת ישראל אפשר להתגבר על הכל..הוא לא מקבל את זה וכשאנחנו מדברים על תורה הוא מעביר נושא ואני יודע שהוא מבלה בפאבים של הומואים וכאלה דברים ולפני כמה ימים התקשרתי אליו שאלתי אותו מה שלומו והיכן הוא נמצא אז הוא ענה לי בהתלהבות אני במצעד הגאווה.. אני ממש בקושי עם הסיפור כי מצד אחד בין אדם לחברו אין חבר יותר טוב ממנו כשהייתי חולה הוא בא לבית החולים לבקר הוא אחד שתמיד עוזר יש לו לב לבבי מצד השני אני רואה את הדברים שהוא אוטם לי את האוזניים ואת הלב כשאני מדבר איתו על תורה בתור בגידה וזלזול בבורא העולם ואני באמת אוהב אותו בתור בנאדם איך אני צריך להתנהג איתו מה הפיתרון ? בצורה שיקל עלי? כבוד הרב אשמח לקבל תשובה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

להמשיך לאהוב ולאהוב ללא תנאי.

הרי הוא לא אשם כלל שחינוכו לא היה חינוך תורני וגם אתה מלפני שזכית לחזור בתשובה לא ידעת כלום מה' ומתורתו.

תן לו את הזמן. בעז"ה במהרה יבוא הרגע המתאים שהוא יתעורר לשוב בתשובה שלימה.

בברכה - בנימין שמואלי