אמונה

תמונות מציקות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, חזרתי בתשובה לפני כ4 שנים, אני לומדת במדרשה כ3 שנים. העניין הוא שיש הרבה תמונות וזכרונות שלא יוצאים לי מהראש. הרבה דברים שראיתי בטלוויזיה ואני שומעת עליהם כיום קופצים לי כל הזמן ומטרידים. החברות במדרשה רואות לעיתים סרטים ואני לא יכולה לעמוד בפיתוי ורואה גם ואח"כ התמונות כאילו רודפות אותי ויש לי רגשות ממש של גועל. אני לוקחת קשה כל דבר שאני שומעת בחדשות, רואה בסרט וכו´ וזה מעלה בי זכרונות ומציק לי. מה לעשות כדי לשכוח? אני יודעת שלראות סרטים זה רע אבל לפעמים אני שומעת ורואה לא בגלל שאני כיוונתי, אלא הסביבה שרואה עוד טלוויזיה וגם עיתונים שאני רואה ברכבת ... האם יש פרק תהילים או אזשהי עצה אחרת כדי לטהר את המחשבות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

היצר הרע לא מוותר כלל על אף אחד ואחת ואנו צריכים להמשיך ולהילחם עם יצר הרע המנסה לפתותינו ולרחקינו מהתורה והמצוות.

עלינו מוטלת החובה לנסות ולהתחזק ולא ליפול ברשתו ולהימשר מכל חטא. יש לחפש את כל הדרכים להינצל ממנו, על כן יש לך לשוחח עם החבירות הקרובות אילייך ולשכנעם לקבל על עצמכם שלא לראות סרטים שגורמים למחשבות לא מתאימות לבנות ישראל כשרות וצנועות. בעז"ה בוודאי תוכלי לגבש כמה בנות שיקבלו על עצמם שלא רלאות סרטים פסולים.

כאשר תישמרי מכל רע להבא, יתנקה המוח שלך מכל העבר והכלל הוא שבוץ שלא שופכים עליו מים, הינו מתייבש עם הזמן.

יצויין עוד שאין להילחץ מכל מחשבת איסור ולהילחם בהם, אלא מיד להשתדל ולעבור למחשבות אחרות.

בברכת הצלחה - בנימין שמואלי