שאל את הרב - כללי

שאלות חשובותת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב!! יש לי מספר שאלות (אולי לא קשורות אחת לשניה בחלקן).. 1)מה פירוש הדבר "הקם להורגך השכם להורגו"? 2) מה צריך לעשות, כדי לזכות לחיים ארוכים, וטובים, גם בגלגול הזה, וגם בעולם הבא? 3) אם יש בעולם הזה בנאדם צדיק, ושומר מצוות, ומקיים את חוקי התורה, וקרוב לה´ יתברך, אז הוןא יזכה לחיים ארוכים?.. וטובים, או שימות תוך זמן קצר כי הוא כבר תוקן, ומוכן? (כי שמעתי את זה באחת הרצאות של הרב זמיר כהן, וזה ממש בלבל אותי, כי איך יכול ליהיות, שאדם שומר מצוות נפרד מהעולם במהירות? הוא הרי צריך לחיות חיים טובים וארוכים).. תודה רבה רבה, והמשך יום נעים :]

תשובה

שלום לך שוב

1. אם מישהו רוצה להרוג אדם אחר יש זכות וחובה לאדם שמאויים או לכל אדם אחר להרוג את האדם שרוצה לרצוח.

2. להרבות בתורה ובמצוות ובעשיית חסד ובכך נזכה לחיים טובים בעולם הזה ובעולם הבא.

3. יש כאלו ויש כאלו.

בעיקרון ראוי מאוד להבין שהעולם הזה אין בו כלל טוב אמיתי כאשר יש לאדם שני בחירות להיות בעולם הזה או ללכת לעולם הבא - בגן עדן, בוודאי עדיף להסתלק מכאן ולעלות למעלה, כי כך זוכים במהרה להתענג באמת תענוג אין סופי נצחי וכדברי חז"ל במשנה במסכת אבות פרק ד' יפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה:

השיקול היחיד שיש להעדיף את חיי העולם הזה הוא המשך דברי המשנה באבות יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא מאחר ובעולם הזה יש אפשרות לעשות מצוות רבים ולזכות בכל רגע ורגע לעשות את רצון בוראינו מה שאין לנו כל דרך לעשות כן בעולם הבא.

ה' יעזור שנזכה כולנו לחיים ארוכים שנוכל לעבוד את ה' בכל ימי חיינו ולזכות להיות מהנוחלים חיי עולם הבא.

בברכה - בנימין שמואלי