שאל את הרב - כללי

קביעת עיתים לתורה- מספר שאלות.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה , ישר כח על האתר הנפלא. כבוד הרב האם תוכל לפרט: 1.מה נחשב כקביעת עיתים לתורה? 2.האם אפשר ללמוד לבד וזה נחשב? (ראיתי באחד הדיונים שצריך להשתתף בלימוד) 3.האם קביעת עיתים צריכה להיות בשעה קבועה כל יום או שלא חייב באותה שעה? 4.ואם לומדים רק בבוקר או רק בערב זה נחשב? כי כתוב "והגית בו יומם ולילה". 5.האם הרצאות / שיעורים באינטרנט נחשבים? תודה!

תשובה

שלום וברכה

1. כל לימוד נחשב כקביעת עיתים לתורה.

2. גם זה נחשב ללימוד התורה, אולם יש מעלה מיוחדת ללימוד תורה ברבים ברוב עם.

3. יש לנסות ולהקפיד על שעה קבועה ואם לא מצליחים ביום אחד ללמוד בשעה הקבועה יש להשלים אחר כך.

4. החובה היא ללמוד ביום ובלילה.

אולם אפשר לקבוע את עיקר הלימוד או ביום או בלילה וזמן השני להסתפק בקריאת הלכה אחת וכדו'.

5. גם שיעורים באינטרנט נחשב כלימוד התורה.

אולם יש להקפיד על לימוד הלכה ומוסר במסגרת קביעת העיתים לתורה.

בברכה - בנימין שמואלי