הכשרת כלי מטבח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, פניתי אליכם בשבוע שעבר בשאלה וטרם נעניתי. האם ניתן להכשיר סירים שהשתמשו בהם לבשר וחלב (כל פעם בנפרד)? או, אם זה משנה, אבל חלק מהכלים שימשו רק למאכלי בשר, אולם, הכף ששומשה לערבוב התבשיל (תוך כדי הבישול) בגדר טרף. אודה לתשובתכם בהקדם. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אפשר להכשיר את הסירים ע"י הטבלה במים רותחים על האש, לאחר שלא השתמשו בסירם 24 שעות.

סיר גדול שלא ניתן להטבילו בסיר אחר יש להרתיח בו מים חמים עד גדותיו ולאחר שהמים יגלשו הסיר מוכשר.

הסיר שהכניסו בו כף יש גם להגעילו כאמרו לעיל.

בברכה - בנימין שמואלי