שאל את הרב - כללי

כל מיני שאלות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מה מחוייבת אשה להתפלל בתפילת שחרית? האם זה נכון שאפשר לקרוא רק את ברכות השחר.? שאלה נוספת: אני יודעת שבשבת אסור לבכות או להעצב. אך כאשר אני קוראת תהילים בשבת בצהריים לעילוי נשמתו של אחי הצעיר שנפטר, אני כמעט תמיד מזילה דמעות. האם זה חטא? האם בגלל דמעותיי התפילות שלי לא מתקבלות בשמיים חלילה...?ומה עושים אם לא מצליחים להשתלט על כך - עדיף לא לקרוא תהילים כלל?. אני מחפשת עבודה אחרת ולצערי אינני מוצאת, אני לא מעיזה לעזוב כרגע את עבודתי הנוכחית עד אשר אמצא משהו אחר (כיון שאין ביכולתי להשאר ללא פרנסה ..) האם יש איזשהי סגולה / תפילה למצוא עבודה חדשה ????

תשובה

שלום וברכה

חובה לומר ברכות השחר ותפילת שמונה עשרה וראוי לומר גם את קריאת שמע.

ואם יש זמן אפשר להוסיף עוד מסדר התפילה.

בנות ספרד יברכו את ברכת ברוך שאמר, ישתבח וברכות קריאת שמע, ללא שם ומלכות.

אם הדמעות באות מעצב על הפטירה, עדיף להימנע מאמירת התהילים.

לומר פרק מא' תהילים שלוש פעמים בכל יום היא סגולה נפלאה למציאת עבודה.

בברכה - בנימין שמואלי