שבת

הילכות שבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב, יש בביתי שעון (טיימר) לדוד המים חמים. אני יכולה לכוון את פעולתו לפרק הזמן שאני מעונינת והוא מפסיק את פעולתו לאחר הזמן שהוקצב לו. אני מפעילה אותו לפני כניסת השבת והוא מפסיק את פעולתו לאחר כניסת השבת. העקרון הוא שזה פועל כמו שעון שבת. מדוע מותר לאכול אוכל שחומם בשבת על פלטה המחוברת לשעון שבת ואסור להתקלח במים שחוממו בשבת על אותו עיקרון ? תודה.

תשובה

שלום וברכה

א. חז"ל אסרו להתקלח במים חמים גם אם חוממו בהיתר .

ב. אסור להוציא מים מהדוד מאחר ומים קרים מתבשלים על ידי המים החמים שבתוך הדוד.

בברכה - בנימין שמואלי