למה חשוב לומר פיטום הקטורת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב 1. בעלי ואני מתפללים כל בוקר. האם צריך לעשות משהו מיוחד בבוקר של אחרי לילה של איחוד (מקלחת, מקווה, נטילת ידיים)? 2. כאשר לפני הסעודה האדם הולך לשירותים ואז מברך אשר יצר, האם אח"כ צריך גם ליטול ידיים ולברך? 3. מה המשמעות של עירוב. אני גרה במקום שאין בו עירוב, מה המשמעות? 4. מה המשמעות של פיטום הקטורת ולמה חשוב לאומרה? שבת שלום וממש תודה על העזרה

תשובה

שלום וברכה

חובה לשטוף את הגוף משאריות זרע.

לכתחילה ראוי מאוד שבעלך יטבול במקווה ולפחות להתקלח.

חובה ליטול ידיים לאחר ייחוד לנפני שמזכירים כל דבר שבקדושה.

2. ראוי ליטול ידיים פעם ראשונה ללא כלי אלא מהברדז ולברך אשר יצר ולאחר מכן ליטול ידיים לאוכל מכלי ולברך על נטילת ידיים.

3. אסור לטלטל מההבית לרחוב וכן ברחוב עצמו אלא אם כן יש עירוב שהוא צורה מיודחת שעל ידה נהפכים כל בני העיר כביכול למשפחה אחת וכל אחד יכול לטלטל.

אולם לבני ספרד על פי רוב לא מועיל העירוב.

4. מעלתה גדולה על פי הסוד לבטל גזירות רעות.

בברכה - בנימין שמואלי