האם אחרי האזכרה של ה-11 חודש לא חל יותר דיני אבלות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב., לצערי אבי נפטר לפני כ-9 חודשים ,ורציתי לשאול האם אחרי האזכרה של ה-11 חודש אנו הילדים פטורים משנת האבל או רק אחרי 12 חודשים , מישום מה אמרו שבחודש ה-12 מפסיקים לקרוא קדיש., למה? מה ההבדל בין 11 חודשים ל -12 חודשים? אודה על התשובה המהירה , כיוון שה-11 חודש חל כבר חודש הבא. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כל דיני האבלות נוהגים יב' חודש.

הקדיש שתפקידו לסייע לאבא להינצל מדיני גהנום אין אומרים שנים עשר חודש כדי להראות שאנו לא סבורים שהאבא היה רשע ונזקק לעונש שנים עשר חודש.

בברכה - בנימין שמואלי