שמירת נגיעה - דחוף

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מאורסת לבן זוגי. אנחנו לא שומרים נגיעה אך הדבר הפריע לי מזה זמן רב והחלטתי לשוחח עימו בנושא כדי לתקן את העוול שנגרם. לא הצבתי עובדה רק אמרתי לו שזה דבר שהייתי רוצה לעשות. תגובתו הייתה לא כצפוי, הוא לא היה מוכן לדבר איתי. הוא מפחד שאני משתנה לו (ועוד לפני החתונה) ואני לא יודעת מה להגיד לו ומה לעשות. הוא ביקש שאחשוב אם אני באמת רוצה להתחתן כי הוא חושש שהשיחה נובעת מחשש שאני לא רוצה אותו באמת. מה להגיד לו? הוא לא מוכן לדבר איתי........?.. האם לעמוד על שלי גם אם הדבר גורר אחריו פרידה?... הוא אמר לי שאחרי החתונה נשמור נידה וכו´ האם זה מספיק כדי לכפר על תקופה זו עד החתונה? בתודה.

תשובה

שלום וברכה

מעלה יתירה יש לתשובה כאשר מפסיקים את החטא כאשר עדיין יש אפשרות לחטוא.

ראוי מאוד להסביר לו שוב שאת מאוד חפיצה בו ואוהבת את קרבתו אבל את לא מוכנה להמשיך ולחטוא ואת רוצה להפסיק מעכשיו את החטא ובעז"ה להינשא איליו מהר ככל האפשר באהבה ואושר.

אם הוא מסרב להקשיב לך שילחי לו מכתב מלא בדברי אהבה לצד הסברה ברורה שאת לא מתכוונת לחטוא יותר למרות שגם לך קשה מאוד להתחיל לשמור נגיעה וגם את תשקוקוי למגע שלו אין מנוס מלללכת אחר רצון ה'.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי