שאל את הרב - כללי

יש לי שאלה לגבי 3 סתירות שמופעיות בספר בראשית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב רציתי לדעת בבקשה איך מסבירים את ה3 סתירות שיש בתנך בספר בראשית: 1) כתוב פעם אחת שהמבול היה 40 יום ו40 לילה ובמקום אחר כתוב שהוא היה 150 יום. 2)כתוב שנח היה צריך לקחת זוג מכל בעל חיים ובמקום אחר כתוב 6 זוגות מבהמה טהורה וזוג אחד מבהמה לא טהורה אם אני לא טועה. 3)והדבר השלישי הוא שפעם אחת רשום שנח שלח יונה שתראה אם המבול פסק ופעם אחת עורב. אודה מאוד על התשובה

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקיצור אם כי אפשר להרחיב מאוד בדברים לפי דברי כל המפרשים.

1. לשיטת רש"י. ראשית היו ארבעים יום של גשם ותגבורת מים של מעיינות, לאחר מכן היו עוד 150 יום של תגבורת מי המעיינות ללא הגשם מן השמיים.

 2. מכל הבהמות היה נוח מביא לפחות זוג אחד וכמבואר ברש"י
 שנים מכל - מן הפחות שבהם לא פחתו משנים אחד זכר ואחד נקבה:

3. בתחילה שלח את העורב והעורב סירב ללכת ועל כן שלח בשלוש הפעמים הבאות את היונה.

בברכה - בנימין שמואלי