אטימת פתחים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! שמעתי שאסור לאטום חלונות ובכלל פתחים שבבית בגלל משהו שקשור לשדים שדרך הפתחים הם עוברים, לא מבינה בדיוק מה, אבל זה מספיק נשמע לי מפחיד. אנחנו גרים בדירה ישנה שאטמו בה כמה חלונות וגם לאחרונה בזמן שגרנו פה עשו שיפוצים ואטמו פתח שהיה פעם מחובר להסקה של סולר. השאלה שלי אם יש ממה לחשוש? האם נעשה משהו שהוא אסור או לא מומלץ? מקווה ששאלתי ברורה ומובנת. תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

יש המקפידים בכך על פי דברי ספר חסידים (מרגליות) צואת ר' יהודה החסיד

כ. לא יסתום אדם חלון או פתח לגמרי שלא יזיקו השדים, כי דרכן לצאת בו, אלא ינקוב בו נקב.

ועל כן ראוי לפתוח כל מקום שהיה חלון או דלת ולהניח בו שפופרת ודי בכך.

אולם מקום שהיה צינור הסקה אין כל צורך לאטום.

בברכה - בנימין שמואלי