חברה והשקפה

גויה שהתגיירה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב צוות הדברות, קודם כל אני רוצה להודות לכם על השירות שלכם . שאלה שלי היא :1 גויה שהתגיירה ואינה שומרת תורה ומצוות כלומר אינה שומרת כשרות ,לא שומרת שבת , לא חגים בקצור מתנהגת כגויה לכל דבר .מה דינה על פי ההלכה? שאלה שניה שלי : בן ששומר תורה ומצוות לאם שהתגיירה ואינה שומרת תורה ומצוות איך הוא יכול לקיים כיבוד אב ואם כשהאמא עושה ההפך הגמור ?האם לבן מותר לו להתאריח בבית כזה ? מה עליו לעשות במקרה כזה? תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

1. גויה שעברה טקס גיור ולא קיבלה מעולם עול תורה ומצוות הרי היא גויה גמורה.

 אם הבן נולד לאחר הגירות ולא התגייר בעצמו הוא חייב לעבור גיור מחודש לחומרא.

מותר לבן יהודי להתארח אצל אימו הגויה ויש לכבדה כראוי.

אם בשעת הגירות היא קיבלה על עצמה עול מצוות ולאחר מכן היא פרקה את עול המצוות הרי היא ככל בני שיראל שאע"פ שהם חוטאים הם נשארים יהודים והבורא מקבלם באהבה כאשר הם שבים בתשובה שלימה.

בן להורים שאינם שומרים מצוות, ג"כ מחוייב לכבד את הוריו כראוי, הוא יכול להתארח בביתם אם הם אינם מפריעים לו ללכת בדרך ה'.

בברכה - בנימן שמואלי