אמונה

סופם של יחסים עם נוצרי אורטודוקסי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני בחורה בת 25, מסורתית(ששומרת שבת), מבית מסורתי-דתי השומר מצוות תורה, כשרות, טהרה ןכו. לאחרונה הכרתי בחור נוצרי אורטודוקסי, שהגיע מאותו ארץ המוצא ממנה עליתי לארץ עם משפחתי.כך שיש לנו שפה משותפת ועניינים משותפים והוא אף מקבל את כל אשר אני עושה בשם הדת(שמירת כשרות,שבת וכו)- או לפחות כיבד זאת , אך יחד עם זאת לאחרונה החלו ויכוחים ומריבות על נושאים אלו. אספר כיצד הסיפור התפתח וכך יהיה ברור: לפני כחצי שנה הבחור התחיל איתי באוניברסיטה ולא התעניינתי בו כי הרגשתי בליבי(אינטואיציה) שאני לא צריכה להכניס את עצמי לצרות ולסיפור הזה עם גוי.אציין שכראיתי אותו לראשונה, הוא היה נראה כה יפה בעיני ובעיניי אחרות, כך שהוחמאתי מחיזוריו. אך למרות זאת חשתי מידית כי הבחור נוצרי ולכן לא נענתי לחיזוריו . לאחר מספר חודשים שוב ניסה הבחור לחזר אחרי ובאותו הזמן הייתי פנויה. בתחילה עשיתי כל שביכולתי שיעזוב אותי לנפשי אך הוא המשיך להרעיף עליי מחמאות ולומר לי כמה הוא מאוהב בי.כך שלבסוף התחלנו לצאת.עד אשר התאהבתי בו לאט לאט. מאותו הרגע התחילו לקרות לי מקרים נוראים: תאונת דרכים, כאבים בגוף, פצעים מוזרים על הגוף, בעיות עם מורים,הפסקתי עם שיעורי תורה בקיצור התחלתי לאבד את עשתונותיי.אפילו חברה לי אמרה לי שנראה שהשתגעתי. במקביל התחלתי לקרוא המון תהילים ותיקון כללי בכדי לחזור לשפיות ולצאת מהמצב אליו נקלעתי.כך שנפרדנו למשך שבועיים ולאחר מכן שוב מתחיל לחזר אחריי ואני יוצאים שוב. בימים האחרונים אני מקבלת "סימנים עליונים" שאני חייבת לסיים את הקשר.במסגרת הלימודים,ביליתי בירושלים, ורבנית שהתיעצתי עימה אמרה לי כי אני בעלת נשמה יהודית ואני עושה עבירה חמורה וחייבת לברוח מהבחור כמה שיותר מהר!!!. ביקשתי באותו הסופ"ש מהקב"ה שיראה לי את הדרך נכונה את האור ,והנה לאחר סופ"ש הרוחני הזה, התחילו ביני ובינו המון ויכוחים על נושאים עקרוניים כגון כשרות, לב טוב והתנהגות נאותה, צדקה. ולפתע התגלה מולי אדם אכזרי,ללא מידות טובות שעושה הרבה מעשים לא טובים, וכך הבנתי לפתע שאני חייבת לסיים את הקשר במהירות הבזק עם הגוי. בכיתי באותו הערב והתחננתי להקב"ה שוב שיראה לי סימן ,את הדרך נכונה, והנה לפתע ללא התרעה באותו הערב , האוטו שלי עצר(התקלקל) באמצע הדרך ,בכביש מהיר, במקום החשוך ביותר באמצע הלילה ,כשלא היה סיכוי שאיזשהו אדם יעזור לי . ואחרי שזעקתי להקב"ה ,זעקה גדולה, ובה אמרתי כי אני מבטיחה שרק יחזיר אותי בשלום הביתה ואסיים את הקשר איתו.רק אז לפתע עצר לי בחור דתי , סיכן את עצמו ועצר באמצע הכביש המסוכן , ועזר לי, למרות כל הקשיים. לבסוף הצלחתי לחזור הביתה עם רכב מקולקל , אך זה היה ברור לי כי נעשה כאן נס!!! אני רוצה לצאת מהמצב הנורא אליו נקלעתי ואינני יודעת איך, כיצד לתקן את אשר עשיתי וכיצד יסלחו לי על דבר זה. מה עליי לומר לבחור הזה הכדי שיעזוב אותי וכיצד לבצע תיקון לכפר על העוון? אני מודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום וברכה

אמליץ לכתוב מכתב שבו את מודיעה לו על ניתוק מוחלט של הקשר בינך לבינו ועל כך שלא תעני לו יותר לטלפונים ולא תתייחסי להודעות וכו'.

התשובה  היא, עזיבת החטא, ההחלטה להישמר מהחטא מכאן ואילך, החרטה העמוקה על החטא ווידוי בפה לפני בורא עולם על החטא.

התשובה מכפרת על כל חטא.

אפרסם את סיפורך כדי שילמדו ממך את רשעת הגויים וילמדו להתרחק מהם.

אני ממליץ בחום לבוא לסמינר של ימי חג השבועות ושם תמצאי את הדרך להתחזק ולהתעלות מעלה מעלה.

אם אכן ברצונך להשתתף שלחי לי מספר טלפון ונשוב אילייך לפרטים והרשמה.

בהצלחה - בנימין שמואלי