חברה והשקפה

לאומי- חרדי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב. אני באה מבית שאבא שלי חרדי חוזר בתשובה, לפני כבר 14 שנים בערך ואמא שלי יותר ציונית דתית.והבנים חונכו במוסדות חרדים והבנות לא. ואני מרגישה שאני נקרעת בין החרדים לציוני לאומיים. אני ממש רוצה לברר לעצמי את הדרך אבל לא כ"כ יודעת איך לעשות את זה. אני שומעת את אבא שלי, וגיסי שגם הוא חרדי מצד אחד וזה נראה ונשמע לי נכון.. ומצד שני חונכתי בחינוך ציוני- לאומי ואני כרגע לומדת במכללה ציונית- לאומית, ואני ממש מרגישה מתוסכלת מהעניין.. יש דברים שהם ברורים לי כמו: א"י שזה מצד אחד ציוני- לאומי, ולימוד קודש בלי לימוד חול שזה מצד שני חרדי.יש אפשרות לשילוב בין שניהם?! לחנך ילדים ככה? (אני לא נשואה אבל אני חושבת על מקומות הלימוד שאותם ארצה לשלוח את ילדים, על הבחור אותו אני מחפשת לבעל..) אשמח אם תוכלו לכוון אותי לספרים, לאנשים וכל דבר שיוכל לעזור לי לברר את הדרך שלי. תודה רבה רבה ותזכו למצוות לילך.

תשובה

שלום וברכה

סליחה על העיכוב הרב בשאלה החשובה.

ארץ ישראל הוא המקום שאנו משתוקקים לו מתחילת הגלות עד עתה ואין לכך כל קשר לתנועה הציונית כלל.

כל גדולי עולם בכל הזמנים השתוקקו לעלות לארץ ישראל ולחונן את עפר הקודש בקדושה ובטהרה ובוודאי כל יהודי שיש לו לב רוצה ליישב את ארץ ישראל.

הציבור החרדי אינו רוצה להצטרף לתנועה הציונית שעיקרה היתה להעביר את עם ישראל מהתורה

אם יישארו לך שאלות כתבי לי ואענה לך עוד.

בברכה - בנימין שמואלי