נשים

כיסוי ראש כמעט תמידי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרבנים אני נשואה ברוך השם כמעט חצי שנה,ומקפידה על כיסוי ראש מלא בחוץ ובבית, בזמן האחרון לקחתי על עצמי גם בשינה-גם כאשר אינני נידה, כי ראיתי שזה מנהג של נשים צדקניות, וגם לפי הזוהר נדמה לי, אך בזמן האחרון צצו שאלות: 1 האם זה בסדר שבעלי בקושי רואה תשער שלי?(אפילו שהוא אוהב ומעודד את הדרך הצנועה הזו)האם לעיתים אני יכולה להוריד את הכיסוי ראש בשינה ע"מ להתחבב על בעלי יותר? 2 האם זה לא חונק את השער,כיסוי הראש התמידי הזה? 3 האם בכלל יש טעם לכיסוי ראש בשינה,אולי זו החמרה יתרה?אולי אני מגזימה?או שזו דרך טובה(זה מרגיש לי טהור) תודה ורוב אלפי תודות תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

וכל מעשייך יהיו לשם שמים, כך למדוני חז"ל במסכת אבות. גם כשאת מתנהגת במידת חסידות ומכסה את הראש באופן תמידי, במטרה להיות כצדקנית קמחית שנגמלה בשכרה לראות כל בניה כהנים גדולים, ובין כשאת מסירה מפעם לפעם את הכיסוי לעיני בעלך [בלבד] בכדי להתחבב עליו, שגם זו מטרה נעלה כפי שהאריכו חז"ל במעלת הנשים היהודיות במצרים שעשו כל מאמץ בכדי להתחבב על בעליהן, שני הדרכים קדושים וטהורים.

בהצלחה - מנשה ישראל