שאל את הרב - כללי

האם כשאני אוכלת חתיכה קטנה של לחם (אפילו "ביס") אני צריכה ליטול ידים לפני ולעשות ברכת המזון?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, 1. האם כשאני אוכלת חתיכה קטנה של לחם (אפילו "ביס") אני צריכה ליטול ידים לפני ולעשות ברכת המזון? 2. ביום שבת כשאוכלים חמין אני לא אוכלת לחם, האם בכל זאת אני צריכה ליטול ידים, לאכול "המוציא" ולעשות ברכת המזון? 3.מה עלי לעשות בשביל לנדור נדר? כיצד זה מתבצע והאם אני יכולה להתנות זאת במשהו מסוים? 4. האם בעומר אני יכולה לתת לאחותי הקטנה בגד חדש שתלבש אותו במשך שעה ואז אני יוכל ללבוש אותו? האם בשבת אני יכולה ללבוש בגד חדש? 5. האם יש תפילה/סגולה מסוימת לשלום בית? תודה רבה מראש ותבורכו על מלאכתכם...

תשובה

שלום וברכה

אפילו על חתיכה הפחותה מכזית יש ליטול ידיים ולא לברך על נטילת ידיים ויש לברך ברכת המוציא ואין מברכים ברכת המזון.

אם הלחם גדול כשיעור זית מברכים גם ברכת המזון.

אם אוכלים שיעור כביצה [שני כזיתים] מברכים גם על נטילת ידים.

2. מצווה לאכול לחם בכל סעודות השבת ועל כן יש ליטול ידיים ולברך על הלחם ולאכול כביצה לחם ולברך ברכת המזון.

3. אין לנדור.

4. ראוי שתלבשי בשבת ולא להשתמש באחותך.

5. לכוון היטיב בברכת שים שלום.

בברכה - בנימין שמואלי