תפילה וברכות

שכחתי לברך שהחיינו..

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, קניתי כמה חולצות וחליפה לפני כחודשיים ולבשתי אותם ולא בירכתי עליהם שהחיינו האם אני עדיין יכול לברך עליהם ועל איזה פריטים ובכלל מברכים שהחיינו. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. תכוון לפטות את הבגדים החדשים בברכת שהחיינו שתברך בעוד פחות משבוע בקידוש ליל פסח הבא עלינו לטובה.

ב. מברכים על כלים [כמו מכונית] ובגדים חשובים [כמו חליפה] שיש שמחה לבעליהם ברכישתם ובהנאתם.

בהצלחה - מנשה ישראל