תורה ומדע

תיאוריית האבולוציה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב קראתי את דבריך לגבי אי הסבירות שבתיאוריית האבולוציה, דבריך מצאו חן בעיני, אולם עדיין קשה להבין האם השתנה משהו בזמן האחרון לגבי סבירות התיאורייה, לפיו הינך קובע שהתיאוריה פשטה את הרגל. תודה רבה, ונא להשיב גם למייל.

תשובה

שלום וברכה

הידע המדעי הרב שהתווסף בעשרות השנים האחרונות בתחום מדעי החיים מגלה עולם בלתי נתפס מבחינת התחכום והמורכבות שבו, בייחוד ברמת התא הבודד, זאת בנוסף לבעיות מהותיות רבות, שמעולם לא נמצא להם פיתרון ורק החמירו עם השנים (לדוגמא, מגלה מבנה ה-DNA חתן פרס נובל פרנסיס קריק מציע לשקול ברצינות את האפשרות שהחיים "הושתלו" על פני כדור הארץ מבחוץ, למרות שאינו מאמין באלוקים). כל אלה הופכים תיאוריה המתבססת על תהליכים אקראיים לבלתי סבירה. הסיבה שקהיליית המדע בכללותה ממשיכה לדבוק בתיאוריה של דרווין קשורה לתחום הפסיכולוגיה. ההיסטוריה של המדע מראה שכל תיאוריה שהתקבלה, גם אם אח"כ התגלו בה בעיות קשות ההופכים אותה לבלתי סבירה, היא מעולם לא נדחתה, עד שלא נמצאה תיאוריה חילופית עדיפה לדעתם.

בהצלחה - מנשה ישראל