תורה ומדע

היוצרות היקום

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כשאדם מת נוצרים מתוכו תולעים, במים עומדים נוצרים זחלי צפרדעים, אם כן למה שלא נאמר שכל העולם נוצר מעצמו?

תשובה

שלום וברכה

התולעים והצפרדעים נוצרים מביצים שהונחו שם על ידי אימם, כשהגופה מהוה כר מצויין לגידול ביצי התולעים. כאמור, התולעים לא נוצרים מעצמם, הם בוקעים מביצים שהונחו על ידי אימם, בשרשרת ארוכה עד לששת ימי הבריאה הראשוניים.

בהצלחה - מנשה ישראל