אמונה

ייאוש

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, למה חייב אפשרויות של גן-עדן או גהינום? אני לא רוצה לא גן עדן ולא גהינום .... אי-אפשר פשוט להיעלם, להתמוגג. אני לא מוצא בחיים האלו דבר אחד טוב בשבילי... אני בן 17 וחזרתי בתשובה לפני כ-3-4 שנים ואני אף פעם לא שמח או מאושר רק בוכה ומיוסר... לעיתים על שטויות , אך לא טוב לי... אני כבר לא רוצה גן עדן ולא גיהנום רק שה´ יסלח לי על פשעיי ויעלים אותי....אני אפילו לא רוצה שכר על מעט המצוות שעשיתי רק שאלו יכפרו על עוונתיי ושאני ייעלם.... אני לא אחד עם נטיות אובדניות אלא רק רוצה כבר להיעלם מפה לשום מקום ...... אני עושה הרבה עוונות מהם: שז"ל לשון הרע עצבויות שעוד לא הצלחתי לתקן... אני יודע שעוונות גורמים למרה שחורה , אך גם ששבוע אחד נזהרתי בשז"ל לא היה לי טוב..... אני לא סובל כבר אף אדם אפילו מתעב כבר אנשים.....אנא רשום לי עצה....

תשובה

שלום וברכה

דבריך באים כתוצאה מחוסר ידיעה מה הוא העולם הבא.

כתבו הספרים הקדושים שאם יהיה אדם שעשה את כל העבירות שבתורה ויחטא בחטא אחד, ויראו לו בשמיים מה שכרו על המצווה האחת שעשה וכן את העונש על כל החטאים שהוא עשה ויתנו לו אופציה לבחור אם הוא מעוניין לעשות קיזוז ולהישאר ללא שכר וללא עונש, או שהוא מעוניין לקבל קודם את העונש על כל החטאים שהוא עשה ולהיות בגהנום מאות שנים ולאחר מכן לקבל שכר על המצווה האחת והיחידה שהוא עשה, הוא יבחר באופציה השניה לגודל התענוג העצום שיש בגן עדן.

ובפרט כעת שאת כל עוונתיך תוכל לתקן בתשובה ולהישאר רק עם מצוות יהיה לך שכר רב לעולם הבא ללא עונש כלל.

עלה והצלח - בנימין שמואלי