שאל את הרב - כללי

נחש

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה, רציתי לשאול שתי שאלות:1 האם יש קשר בין הנחש הערוממי מכל חיית השדה לבין האיסור של לא תנחשו..וכדו?מבחינת אותן אותיות ומבחינת אופי הפעולה? 2.האם בפרק ג´ ניתן להבין כי הבינו אדם וחווה את שפת החיות, שיכלו לדבר עם הנחש, או שהנחש דיבר באותה שפה שלהם?

תשובה

שלום וברכה

1. אין כל קשר.

2. אבן עזרא על בראשית פרק ג פסוק א

(א) והנחש - יש אומרים כי האש' הית' מבינה ויודעת ל' החיות. ויפרשו ויאמר הנחש ברמיז'. ואחרים אמרו שהוא שטן ... והישר בעיני שהם הדברים כמשמעם והנחש הי' מדבר והיה הולך בקומה זקופה והשם דעת באדם שם בו. והנה הפסוק העיד כי הי' ערום מכל חית השד' רק לא כאדם. ופירוש ערום חכם שיעשה דבריו בערמה.

בברכה - בנימין שמואלי