שאל את הרב - כללי

אלו דברים אני צריכה לעשות על מנת באמת להתקרב יותר ויותר לדרך הדת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, הנני סטודנטית בת 23. בשנה האחרונה התחלתי להתקרב ולהתעניין יותר ויותר בדת. בחודשים האחרונים הגעתי למסקנה כי אכן דרך הדת היא הדרך הנכונה לחיים. החלטתי כי אני רוצה לחזור בתשובה. אני מגיעה מסביבה חילונית, לכן אני קוראת כשמתאפשר לי ספרים על הדת, (האם יש לך ספרים מומלצים שעליי ללמוד?) אני קוראת תהילים כל יום, התחלתי לברך ברכות הנהנין וברכת המזון,ברכות השחר, ניסיתי לשמור שבת (משפחתי מסורתית כך שיש פלטה ומיחם, לא נסעתי, לא ראיתי טלויזיה), התחלתי ללכת לשיעור תורה פעם בשבוע, .וקיבלתי על עצמי להתחזק יותר ויותר עם הזמן, שאלתי היא האם יש חובה ללכת למדרשיות לבעלות תשובה?? אני סטודנטית . האם זה בסדר מה שאני עושה או שמא אני מפספסת דברים עקריים שעליי לעשות? אילו דברים אני צריכה לעשות על מנת באמת להתקרב יותר ויותר לדרך הדת? תודה רבה מראש, תודה רבה על עבודתם, תרמתם לי כל כך הרבה

תשובה

שלום וברכה

המדרשה הינה זכות גדולה ולא חובה, הדרך הנכונה ללמוד את הדרך שצריכים ללכת בה ולהפנימה ולהפכה לחלק בלתי נפרד ממך היא ע"י לימוד במדרשה.

אפשר גם כן להיות אקסטרנית ולבוא לשיעורים לפי היכולת.

אני ממליץ מאוד על מדרשת סלה בבני ברק הקרובה לגבעת שמואל ששם תוכלי ללמוד ולהשכיל כרצונך.

עלי והצליחי - פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי