תורה ומדע

דינוזאורים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. מצד אחד טוענים שהעולם בין ששת אלפים שנה והדינוזאורים חיו איתנו. מצד שני טוענים שהדינוזאורים חיוו בשמיטות קודמות. בסוף, צריכה להיות תשובה. הרי גם אם אלו דברי אלוקים חיים ואלו דברי אלוקיים חיים, הם סותרים האחד את השני. עוד לא שמעתי טענה שהדינוזאורים היו גם בשמיטה זו וגם בשמיטות קודמות ולכן חייבת להיות תשובה אחת (לדעתי). בסוף, הפרשנויות אמורות להסתמך על אותו מקור, אז איך האחת שונה מהשנייה באופן מהותי? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אין אנו יודעים מה היה בשמיטות קודמות, נקודה.

עם זאת, כשמוצאים יצורים בעומק כדור הארץ, אם נקבל את טענות המדע בהוכחות הגיל של אותם יצורים, ניתן לשער שככל הנראה מדובר ביצורים מהשמיטות הקודמות, שכשרצה הקב"ה לבטל את הקודם לתוהו ובוהו ולחדש עולמו לצורה הנוכחית, מצאו אלו את מקומם שם. וכך שיערו כמה מגדולי ישראל כמו התפארת ישראל והמהרש"ם מברז'אן זצוק"ל, ועוד.

ישנם הסברים אחרים, לפיהן, טענות המדע לגבי הגיל אינן טענות מהמון סיבות, ולפי זה נוכל לומר שהדיאונוזאור הינו סתם עוד מין נכחד לפני או אחרי תקופת המבול, כמו המון זנים שהוכחדו במשך השנים.

בהצלחה - מנשה ישראל