תפילה וברכות

האם יש חיוב לכסות את הראש בטלית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני רואה שיש הרבה שעוטפים את ראשם בטלית בזמן תפילת 18 האם יש חיוב לעטוף את הראש בתפילת 18 או בכלל? תודה

תשובה

שלום רב,

יש לכסות ראשו בטלית לפחות בשעת תפילת שמונה עשרה (משנה ברורה סימן צא סק"ו). ולפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, אמנם נכון שיכסה ראשו בטלית, מפני שכיסוי זה מכניע לב האדם, ומביאו לידי יראת שמים, מכל מקום אין חיוב מן הדין לכסות ראשו בטלית כל זמן התפילה, ואחר שהתעטף בה כעטיפת הישמעאלים, וכיסה ראשו בשעת הברכה, רשאי מעיקר הדין להורידה על כתפיו. ולכן אם חושש שכיסוי הראש בטלית יגרום לו להפרעה בכוונת התפילה, כגון מחמת שהטלית נופלת מעל ראשו מפעם לפעם, רשאי שלא לכסות ראשו בטלית (הלכה ברורה חלק א' סימן ח סעיף יא).

בברכה,

הלל מאירס